Translate

kolmapäev, 12. juuli 2017

Virsiku koogid

Virsikuid nendes kookides kasutatud ei ole...ainult välimus.Praegu panen ainult pildi, varsti tuleb retsept ka.


Nüüd siis lubatud retsept.
Biskviit:
 3 muna
300 g suhkrut
90 g pehmet võid
90 g hapukoort
520 g jahu
5 g küpsetuspulbrit
Täidis:
200 g keedetud kondentspiima
50 g aprikoosidžemmi
Puiste:
250 g suhkrut
Immutus:
300 g õunamahla, mis on värvitud punase ja kollase toiduvärviga. Mul on värvitud porgandi- ja peedimahlaga.
Munad ja suhkur vahustada, lisame hapukoore, sõelutud jahu, küpsetuspulbri ja pehme või. Mikserdame kergelt läbi. Veeretame kätega u. kreekapähkli suurused, ühe virsiku poole kujulised pätsikesed pannile ja paneme küpsema 180kraadisesse ahju u.10-15 minutiks. Ära lase pruuniks küpseda, peavad jääma heledaks, kuid seest valmis. Natuke jahutame ja soojalt uuristame keskele augukese, mille sisse saame hiljem panna täidise. See sisu, mis välja uuristasime, jahvatame peeneks purujaks massiks (vahendi selleks valid ise...mis sul kodus on). Segad selle džemmi j a kondentspiimaga ja täidad virsikupoolikud. Nüüd 2 poolt kokku ja veidikeseks külma...nii, kauaks, kui valmstad ette mahlad ja puiste suhkru. Nüüd võtad virsikud külmast ja kastad ruttu ühe poole kollase mahla sisse ja seejärel punase mahla sisse...ja veeretad tasakesi suhkru seest läbi. Nüüd ilusasti vaagnale ja valmis nad ongi.

esmaspäev, 3. juuli 2017

MUSSE TORT

Ostsin endale uue vormi, mille nimeks "Pilveke"Tegin täna esimese katsetuse sellega ära. Kihid sellel tordil on järgmised:
Vaniljemuss
Vaarika tarretis. peenema nimega confii
õhuke biskviit
karamellimuss
õhuke biskviitkiht
Tahtsin ka šokolaadimusse kihi panna, kuid ei mahtunud. Teinekord jätan keskmise biskviidi ära, siis mahub ka šokolaadimuss vormi. Pealt katsin šokolaadiveluuriga ja kaunistuseks tegin rohelise" Käsna Kalle".