Translate

kolmapäev, 29. juuni 2016

LEEDRIÕIE SIIRUP

Pole ammu siia midagi kirjutanud....pole lihtsalt midagi erku olnud. Ja kui ka on olnud midagi, mida teile ka näidata, siis olen liiga hilja avastanud, et fotod jäid tegemata. Aga täna siis midagi põnevat, vähemalt minu jaoks. Täna teen leedripuu õitest siirupit. Ei hakka siin kirjeldama, kui kasulik on leedripuu. Nii tema õied, lehed ja viljad. Seda kõike saab lugeda internetist. Tean vaid ise, kuidas leedripuu marjadest moos aitab kopsupõletiku ravis. Marjad peavad olema valmis(toored on mürgised).


 'Nüüd siis siirup:

VAJA LÄHEB:

20 leedripuu õiekobarat
1 kg suhkrut
1 suur sidrun
1 l vett

Võtan ilusad, kuivad, putukatest puhtad õiekobarad, lõikan lahti üsna varre juurest, mida vähem varre osa, seda parem.



 Nüüd keedan suhkrusiirupi, millesse olen pannud sidruni kollane koore osa ja pigistan ka kogu sidrunimahla. Keedan just keemiseni (vaja on suhkru lahustumiseni),  võtan tulelt ja jahutan ilusasti maha.



Jahtunud siirupi valan nüüd õite peale, katan pealt kinni ja panen 24 tunniks külma...ja nii teen kolm korda, iga kord segu eelnevalt segades. Seega siis kolm päeva peaks seisma. Nüüd kurnad ilusasti ära ja sul on kaks võimalust, kuidas edasi tegutseda. Kui tahad kohe tarvitama hakata, siis pole vaja kuumutada. Seisab külmkapis u. 30 päeva. Mina kuumutasin oma siirupi täpselt keemiseni ja valasin pudelitesse. Sellest kogusest, nagu rerseptis kirjas, sain 3 pooleliitrist pudelit - talvel hea võtta. Õunamahlaga segatult super hea!


Leedri kasulikusest:
aitab külmetushaiguste korral, aktiveerib ainevahetust, liigne vedelik organismist välja, vereringehäired, unehäired. Üllata külalisi erilise ja maitsva joogiga :
  • valge vein (parem hapukas) n.Prosecco
  • leedriõie siirupit
  •  mõned piparmündi lehekesed
  • paar viilu laimi
  • jääkuubikuid
Sega kokku oma maitse järgi.

1 kommentaar: