Translate

reede, 9. juuni 2017

MUSSE KOOGIKESED

Koogikestel on 5 kihti
1.kiht
 Karamelliseeritud banaan:
160g puhast banaani
40g suhkrut
15 g võid
Suhkur ja tükeldatud banaan paksupõhjalisse potti ja tulele. Mitte suhkrut kõrvetada, lihtsalt kergelt potti raputades suhkur ära sulatada. Banaan mitte pudruks keeta. Kui suhkur sulanud , lisada või ja segada läbi. Nüüd lasta segu jahtuda toasoojaks.
 2.kiht
 Vanilje musse :
100g piima
30g suhkrut
vaniljet
20g munakollast(1)
4g želatiini
140g vahukoort
Pane želatiin paisuma. Vahusta munakollane suhkru ja vaniljesuhkruga. Vahustades lisa kuum piim. Nüüd vala segu tagasi potti ja pidevalt segades kuumuta paksenemiseni. Ära ära kõrveta. Kui tundub, et keeb liiga intensiivselt , tõsta korraks tulelt ära. Nüüd lisa paisunud želatiin, tõsta jahtuma toatemperatuurini. Nüüd vahusta vahukoor(külmast võetud) ja ära vahusta liiga tugevaks vahuks. Musse ei taha väga tugevat vahtu. Ühenda nüüd õrnalt omavahel vaniljemuss ja vahukoor. Segu on valmis vormidesse jagamiseks.
 3. kiht
Karamelli musse:
60g suhkrut
20g võid
48 g vahukoort (soojendada)
40 g muna( muna)
4g želatiini
160g vahukoort
želatiin paisuma. Suhkur paksupõhjalise potiga tulele. Keeta kerge karamell. Kui merevaigu värvi, lisa või ja sega. Nüüd lisa kuum koor ja sega intensiivselt.Tõsta tulelt, vahusta ruttu muna heledaks ja kohevaks, lisa karamelli mass munamassile pidevalt vahustdes, et tükki ei läheks. Nüüd tagasi kõik potti ja kuumuta paksemaks. Võta tulelt ja lisa paisunud želatiin. Jahuta toasoojaks, vahusta ülejäänud vahukoor ja ühenda omavahel. Nüüd on kolmas kiht valmis vormidesse jagamiseks.
 4.kiht
Šokolaadi musse:
135g šokolaadi
65g munakollast
25g suhkrut
150g piima
4g želatiini
165g vahukoort
želatiin paisuma. Muna vahustada suhkruga, lisada pidevalt vahustdes kuum piim, valada see tagasi potti, keeta paksemaks, võtta tulelt. Nüüd lisame šokolaadi, hoiame veidike, et šokolaad nats sulaks, segame ühtlaseks, lisame želatiini. Kui mass on liiga jahedaks jahtunud, lisame eelnevalt soojendatud želatiini. Nüüd lasta jahtuda toasoojaks ja ühendada eelnevalt vahustaud  vahukoorega. Veel üks kiht on kasutamiskõlbulik.
5. kiht
Šokolaadi biskviit:
1 suurem muna( 65g)
33g suhkrut
soola
10g jahu
16g maisijahu
6g kakaod
Teha nagu ikka biskviittaigen. Soojalt välja lõigata väikesed kettakesed koogi põhjadeks.
Musse koogid pannakse kokku tagurpidi. Vormidesse.
Mina tegin nii:
vanilje muss
karamelliseeritud banaan
karamelli muss
šokolaadi muss
šokolaadi biskviit
Kõik kihid vormi ja vähemalt 12 tunniks sügavkülma. Peab olema läbi külmunud, et hiljem vormidest ilusati kätte saada.

Sain kokku 13 koogikest
Nüüd veidi pilte ka. Peegelglasuuriga ma rahule ei jäänud. Roosa värv tuli nii kahvatu, tuleb uued šokolaadi värvid muretseda. Ja glasuur peaks vähemalt 12 tundi külmas seisma, siis oleks tulemus parem.









Minu vormid on tellitud Hiinast. Selliseid vorme müüb firma SilicoMart (Itaalia). Nad on loomulikult kvaliteetsemad, kui Hiina omad...aga hind teeb vahe. Ja tulemus on sama, milleks siis raha loopida. Olen oma Hiina vormidega väga rahul. Ei mingit kõrvallõhna ja täitsa asjalikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar