Translate

kolmapäev, 18. veebruar 2015

VAARIKA - KOOKOSE BESEEKOOK

Täna küpsetasin koogi. Retsepti leidsin raamatust "Küpsetised...magusad ja mõnusad" autor Rachael Lane (Kirjastus Tänapäev).

Ettevalmistamiseks kulub u. 30 min
Küpsetamiseks 20 min.
Vahelduse mõttes ja erinevate maitsete leidmiseks asenda vaarikamoos näiteks kirsimoosi või apelsinimarmelaadiga.

Põhi:
90 g toasooja võid
50 g väga peent valget suhkrut
2 suurt munakollast
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

160 g vaarikamoosi

Kate:

2 munavalget
100 g väga peent valget suhkrut
60 g kookoshelbeid
1/2 tl vanilliekstrakti (essentsi)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 3 cm sügavune ja 20 x 30 cm suurune küpsetusvorm kergelt rasvaga ja vooderda küpsetuspaberiga nii, et see ulatuks 5 cm üle vormi ääre.
Põhi. Mikserda või ja suhkur heledaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval munakollased, sega korralikult ühtlaseks massiks. Sõelu hulka jahu ja küpsetuspulber ning töötle külgedelt tainast kaasa haarates segu madalal kiirusel ühtlaseks. Vala mass ettevalmistatud küpsetusvormi ja suru põhjale ühtlaseks
Täidis. Vala kuumutatud vaarikamoos põhjale.
Kate. Mikserda munavalged üsna tugevaks vahuks. Mikserdamist katkestamata lisa järk-järgult suhkur. Mikserda kuni tekivad läikivad tugevad tipukesed. Lisa vanilliekstrakt ja vahusta veel läbi. Lisa kookoshelbed ja sega läbi. Kata saadud seguga ühtlaselt moosikiht. Küpseta 20 minutit, kuni plaadikook on kuldpruun. Tõsta koos küpsetusvormiga jahtuma. Lõika kook 20 tükiks.
Kuna minu küpsetusvorm oli veidi suurem, tulid koogid ka veidi õhemad, kui originaalis. Aga maitse oli ikka võrratu. Raputasin peale veidi tuhksuhkrut, kuna minu pere armastab veidi magusamat kooki.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar