Translate

teisipäev, 29. august 2017

ARBUUSIGA SÕBRAKS

Arbuus on üks mu lemmikutest. On hästi magus ja tervisele kasulik, puhastades kuseteid. Tavaliselt kasutame ainult arbuusi punakas-roosat osa ja tähelepanuta on jäänud arbuusi koored, millest saab taevalikku keedist. Milleks koored ära visata, teeme moosi.Mul oli alles kahjuks pool väikest arbuusi, tuli sellest piskust teha. Kindlasti teen veel.

Mul oli:

500g kooritud arbuusi
500 g suhkrut
1/2 tl söögisoodat

Kõigepealt koorisin arbuusikoortelt rohelise koore osa ära, tükeldasin, panin kaussi, lisasin söögisooda ja valasin veega üle ja jätsin 4 tunniks seisma. Nelja tunni möödudes, pesin hoolikalt tükid soodast puhtaks, valasin potti, lisasin suhkru, segasin ilusasti läbi, arbuusitükid eraldavad mahla...nüüd on paras aeg panna nad keema ja keeta 20 min, aegajalt segades. Tule võib ka madalamaks võtta. 20 min keenud ja nüüd 4 tunniks jahtuma. Korrata seda protseduuri kokku3 korda. Ikka 4 tunniste vahedega. Tükid muutuvad klaasjaks ja ei lagune ära. Viimasel keetmiskorral pigistasin sisse 1/3 sidrunimahla ja noaotsaga lisasin vaniljesuhkrut. Kuumutasin veel paar minutit ja kuumalt purkidesse. Välja näeb purgis imeilus ja maitses ka hästi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar