Kui kabatšoki salatitest ja mõksidest on isu täis, võiks proovida midagi teistmoodi....nagu tegin seda mina. Internetist leidsin nii huvitavaid retsepte, et tuli isu kohe ka proovida. Jagan nüüd seda tarkust minu blogi külastajatega. Etteruttavalt ütlen, et soojalt maitstes olid nad kõik väga head. Kahjuks jahtumiseks midagi järgi ei jäänud, kõik mahtus purki ja veidi jäi puudugi. Mul oli kaks kenad noort kabatsokki. Et kõik maksimaalselt ära kasutada, alustasin suurematest tükkidest ja tegin kõigepealt
ANANASSIMAITSELISED KABATŠOKIRÕNGAD SIIRUPIS
Vaja läheb:
1 kg kooritud kabatšokki
600 ml 100% ananassimahla
125 g suhkrut
1/2 tl sidrunihapet
võib panna ka noaotsatäis vaniljet (mina ei pannud)
Kooritud kabatšokile andsin ananassi välimuse e. pressisin keskmise osa välja, mina kasutasin keskmist ülejäävat osa hiljem moosi tegemiseks. (Mul olid nii väiksed seemned, et ei häirinud ja keesid täiesti pehmeks). Nüüd rõngad potti, valasin peale ananassimahla, suhkru ja sidrunhappe. Segasin ettevaatlikult ja panin tulele keema. Ühtlasi purgid ahju steriliseerimiseks ja kaantele valasin keeva vee peale. Keeta tuleb keema hakkamisest alates 15 min. Köögis on mõnus ananassilõhn ja mitte midagi ei andnud aimu, et tegelikult on potis kabatšokk.
Ja selline ta sai. Kahjuks jäi veidi puudu, kuid ma kaanetasin ta ikkagi ära. Kardan, et ma keetsin veidi üle...Kogu aeg oli selline tunne, et ikka on veel toores. Tuleb ikka retsepti omanikku usaldada ja teha täpselt nii nagu retsept ette näeb, kui tuleb keeta 15 min. siis nii tulebki teha. Mina keetsin veidi üle ja seepärast jäi pealt veidi puudu ja vedelik mitte nii läbipaistev, kui retsepti omanikul, kelle järgi ma tegin. Aga maitse super!
Nüüd siis kabatšoki jääkidest, mis mul järgi jäid. Käiku läks 1/3 kabatšokki ja kõik keskpaigad. Kokku oli seda 600 g.
Lisasin juurde:
1 sidrun
1 apelsin
500 g suhkrut
Kabatšoki tükeldasin, pesin tsitruselised, eemaldasin tsitruseliste valge kibeda osa ja üle jäänud, nii koored, kui sisu purustasin blendris päris peeneks
Valasin kõik kabatšoki peale , lisasin suhkru , segasin läbi ja pliidile keema 20 minutiks(riisu kindlasti vaht, kui see peaks tulema
Ja nii keetsin kolm korda. 20 min keedan, jahutan täiesti maha ja jälle keema. Viimasel korral keetsin jälle 20min ja panin kohe kuumalt purki ja kaane peale. Üldse ei saa aru, et on tehtud kabatšokist, on üsna hapukas- magus, kergelt ka mõruda varjundiga...meenutab apelsinimarmelaadi.
Ja saingi teistmoodi kabatšokid tehtud. Soovitan proovida. Eriti veel, kui on ülekasvanud isendid.
ANANASSIMAITSELISED KABATŠOKIRÕNGAD SIIRUPIS
Vaja läheb:
1 kg kooritud kabatšokki
600 ml 100% ananassimahla
125 g suhkrut
1/2 tl sidrunihapet
võib panna ka noaotsatäis vaniljet (mina ei pannud)
Kooritud kabatšokile andsin ananassi välimuse e. pressisin keskmise osa välja, mina kasutasin keskmist ülejäävat osa hiljem moosi tegemiseks. (Mul olid nii väiksed seemned, et ei häirinud ja keesid täiesti pehmeks). Nüüd rõngad potti, valasin peale ananassimahla, suhkru ja sidrunhappe. Segasin ettevaatlikult ja panin tulele keema. Ühtlasi purgid ahju steriliseerimiseks ja kaantele valasin keeva vee peale. Keeta tuleb keema hakkamisest alates 15 min. Köögis on mõnus ananassilõhn ja mitte midagi ei andnud aimu, et tegelikult on potis kabatšokk.
Ja selline ta sai. Kahjuks jäi veidi puudu, kuid ma kaanetasin ta ikkagi ära. Kardan, et ma keetsin veidi üle...Kogu aeg oli selline tunne, et ikka on veel toores. Tuleb ikka retsepti omanikku usaldada ja teha täpselt nii nagu retsept ette näeb, kui tuleb keeta 15 min. siis nii tulebki teha. Mina keetsin veidi üle ja seepärast jäi pealt veidi puudu ja vedelik mitte nii läbipaistev, kui retsepti omanikul, kelle järgi ma tegin. Aga maitse super!
Nüüd siis kabatšoki jääkidest, mis mul järgi jäid. Käiku läks 1/3 kabatšokki ja kõik keskpaigad. Kokku oli seda 600 g.
Lisasin juurde:
1 sidrun
1 apelsin
500 g suhkrut
Kabatšoki tükeldasin, pesin tsitruselised, eemaldasin tsitruseliste valge kibeda osa ja üle jäänud, nii koored, kui sisu purustasin blendris päris peeneks
Valasin kõik kabatšoki peale , lisasin suhkru , segasin läbi ja pliidile keema 20 minutiks(riisu kindlasti vaht, kui see peaks tulema
Ja saingi teistmoodi kabatšokid tehtud. Soovitan proovida. Eriti veel, kui on ülekasvanud isendid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar