Translate

kolmapäev, 25. märts 2015

SIDRUNIKOOK


Sidrunikreem:

4 munakollast
0,5 sidruni mahl ja koor
80 ml sidrunimahla
9 sl suhkrut
100 g võid

Põhi:

200 g riisijahu
100 g võid
50 g suhkrut
0,5 tl soola
1 muna

Kate:

4 munavalget
150 g suhkrut
paar tilka sidrunimahla

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  1. Valmista esmalt sidrunikreem, selleks sega kuumakindlas kausis kokku munakollased, sidrunimahl ja -koor ning suhkur. Kuumuta segu vesivannil, kuni paksenemiseni u. 20 min. Kui kreem on piisavalt paks, lisa väikeste tükikestena külm või. Sega ühtlaseks ja lase jahtuda.
  2. Põhja jaoks näpi ühtlaseks jahu, külm või, suhkur, sool ja muna. Valmis põhi suru 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele. Küpseta 200 kraadi juures pöördõhuga 15 min.
  3. Eelküpsetatud põhjale tõsta sidrunikreem. Katte jaoks vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks ja pritsi see koogile. Küpseta veel 180 kraadi juures 10 min. Kook tahab korralikult mahajahutamist.

Mina tegin koogipõhja nisujahust. Vooderdasin põhja, surusin taigna ilusasti vormi põhjale ja külgedele. Parema vormi säilitamiseks kasutasin küpsetuspaberit, millele valasin kuivatatud herned.
Selles koogis olid koos besee magus maitse ja sidrunikreemi hapukas kreem. Retsepti leidsin raamatust "Tordilõik" lk.126. Aitähh autoritele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar