Translate

teisipäev, 23. detsember 2014

Hapukapsa- munapirukad kiirlehttaignast

Pirukate tegemine on ikka üks vahva töö. Kunagi ei tea, kuidas välja tulevad...Vahetevahel tundub mulle, et isegi päev on oluline, millal küpsetad. Et , kas on õige küpsetamise päev või ei ole. Tegin veidi ebatraditsioonilisi pirukaid: hapukapsat, millele lisasin keedetud mune, praetud sibulat, valget pipart, veidi soola ja tsipa suhkrut. Suhkru lisamine annab kapsale mõnusama maitse. Hea on ka veidi lisatud riivitud muskaatpähklit. Seda ikka veidi, veidi.. Need pirukad meeldivad väga mu õdedele. Kapsa hautamisega peab küll veidi vaeva nägema, kuid tulemus on oivaline ja kedagi külmaks ei jäta.





Nüüd siis taigna retsept:

625 g jahu
300 ml külma vett
500 g margariini
1 tl soola
1/4 tl sidrunihapet

Sool ja sidrunihape lisada vette , segada ja jätta korraks seisma. Jahu panna kaussi ja sinna peale riivida kõige suurema terapoolega külmkapist võetud margariin. Vahepeal neid kergelt jahuga segades, et rasvaine oleks sõmer. Siis lisame soola ja sidrunihappega vee ja segame kõik käega kiiresti, kiiresti läbi ja teeme taignapalli, mille paneme kilekotti ja siis külmkappi seisma, kuni küpsetamiseni. Ära püüa neid margariini tükke väga ära segada, mis taignast välja turritavad..need on taignale isegi kasuks..See taigen ei taha liigset segamist. Võib seista külkapis nädala. Sellest kogusest saab üsna mitu suurt ahjupannitäit pirukaid. Küpsetame 200 kraadi juures u.10 min. Mina sain selle retsepti Mamsel Mai käest, kelle juures olin praktikal. Aitäh, talle!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar