Translate

neljapäev, 25. detsember 2014

Marjane kiusatus

Nüüd midagi eksklusiivset. Küll veidi keeruline teha, aga kui selgeks saad, jääb see kõikide lemmikuks. Eriti meeldib see meestele, kuna see on üsna magus. Tort u. 3 kg. Jagub 20 inimesele (150g)
Vaja läheb tordipõhjaks:

225 g võid või margariini
3 dl suhkrut
12 munakollast
9 sl piima
4,5 dl nisujahu
4,5 tl (7g) küpsetuspulbrit

Besee:

12 munavalget
6 dl suhkrut
50 g mandlilaaste

Täidis:

4 dl vahukoort
u. 6 dl värskeid marju

Lülita ahi 175 kraadile. Kata küpsetusplaadid paberiga. Neid on vaja 3 tk. (30x40 cm). Valmista tordipõhjad. Vahusta rasvaine ja suhkur. Lisa ükshaaval munakollased ja sega ühtlaseks. Lisa piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega taigen ühtlaseks ja määri labidakesega plaadile.



Valmista besee: vahusta munavalged ja suhkur tugevaks vahuks. Vala besee tordipõhjale ja lükka noaga ühtlaselt laiali.



Puista peale mandlilaastud.


Kahele teisele tordikihile ei ole vaja mandlilaaste panna. Küpseta kõik 3 kihti 25 minutit. Tõsta tordipõhi plaadilt ettevaatlikult kuumanõualusele ja lase jahtuda. Keera tordipõhi uuele küpsetuspaberile. Eemalda paber, millel tordipõhi küpses. Vahusta vahukoor ja määri kahele alumisele tordipõhjale. Kahele alumisele põhjale puista ka rohkelt marju. Kui sul on külmutatud marju, siis ära neid eelnevalt sulata, vaid raputa kohe kihtide vahele vahukoore peale. Pane tort veidikeseks ajaks külma. Enne lauale toomist, raputa tuhksuhkruga üle.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar