Translate

teisipäev, 23. detsember 2014

Sotšnikud

Olen "nõukaaegne" inimene ... sel ajal olid sotšnikud kohvikus ikka pidevalt müügil ja üsna populaarsed ostjate hulgas. Vahepeal aga oli aeg, kus ma neid enam müügil ei näinudki. Nüüd, kui retseptid on internetis saadaval, on ka kõigil võimalus neid ise teha. Tegemine ei olegi keeruline, ainult ettevõtmise asi.  Ja seda ma ka tegin.

Hapukoore muretaigen: 

Nisujahu 450 g
suhkur 255 g
margariin 105 g
söögisooda 10 g
hapukoor135 g
muna 42 g (panin 1 muna)

Kohupiima täidis:
jahu 60 g
muna 30 g
margariin 30 g
suhkur 60 g
kohupiima 300g
Veidi jahu rullimiseks ja muna määrimiseks.






Sõelusin jahu lauale, segasin soodaga. Moodustasin jahu keskele süvendi ning segasin sinna pehme rasvaine, muna, hapukoore ja suhkuru. Muljusin, kuni ühtlase taina moodustumiseni. Liiga palju mudimist see tainas ei armasta.
Asetasin taigna külma vähemalt pooleks tunniks.Võib kasutada ka küpsetuspulbrit, kuid soodaga olid maitsvamad ja tuletasid väga neid häid nõukaaegseid sotšnikke meelde. Võib ka masinaga kokku segada, kuid teha seda ikka väga lühikest aega. Taigna rullisin jahusel laual 4-5 mm paksuseks ja lõikasin vormiga välja. Hea on , kui sul on sakilise servaga, kas ümar või ovaalne vorm , kuid saab ka edukalt selleks kasutada mõnda ümara servaga suuremat tassi .
Kohupiimale lisasin juurde pehmendatud margariini (sulat. seda u.20 sek mikros ja seejärel segasin ühtlaseks). Lisasin veel suhkru ja muna. Sõelutud jahu lisasin viimasena. Segasin ühtlaseks massiks. Hea on , kui kohupiim ei ole väga vedel.
Ümmargustele taignatükkidele pritsisin 25 g kohupiimatäidist. Aga võib täidist ka edukalt teelusikaga peale panna. Taignatükid vormisin poolkuukujuliselt kokku nii, et kohupiim oleks veidi nähtav. Vormitud tooted asetasin küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Enne ahju panemist määrisin munaga.
Küpsetasin 200 kraadi juures 15 min.  Kondiitrite tehnoloogiline retsept, mis on veidi endale meelepäraseks kohandatud. Kirjas oli, et saab 15 tk. , kuid mina saan alati rohkem.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar