Translate

pühapäev, 23. august 2015

ERITI LIHTNE ÕUNAKOOK

Tõesti lihtne teha ja aineid on ka vähe vaja.
Sul peaks kodus olema:
200 g suhkrut
150 g sõelutud jahu
4 muna
1 liiter õunu
veidi kaneeli
panin õuntele veidi pruuni suhkrut, mul oli palmisuhkur
ja jahtunult raputasin peale tuhksuhkrut.
Töö käik:
Pane ahi sooja 180 kraadi. Viiluta eelnevalt kooritud õunad ja laota nad küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja. Puista peale veidi pruuni suhkrut ja kaneeli.  Eralda munavalged ja kollased. Munavalged panna tsipa soolaga vahustama, kui vaht juba üsna kohev, lisa kahes osas suhkur, vahusta veel veidi, nüüd lisa kõik munakollased, vahusta keskmisel kiirusel, nüüd võta kiirust veidi maha ja lisa tasakesi järkjärgult jahu. Vala kohe taigen õunte peale ja silu ilusasti laiali. Eeltööd valmis ja kook 30 minutiks ahju küpsema. Katsu enne ahjust välja võtmist puutikuga valmidust. Ahjud on erinevad ja seega ka küpsemise aeg koogil erinev.

 Enne lahti lõikamist keera kook lõikelaual teistpidi, nii jäävad õunad peale poole.

 Raputa peale veidi tuhksuhkrut.

Maitse on imeline- magus õhuline biskviit ja hapukas valge klaar.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar