Translate

pühapäev, 16. august 2015

PIPARMÜNDISIIRUPI VAMISTAMINE

PIPARMÜNDI SIIRUP.... midagi erilist (oma meelest). Nägin seda retsepti internetis ja proovisin kohe järele. Originaal retsepti saad SIIT Sobib hästi kõigile kellele meeldib küpsetistes piparmündi maitse ja lõhn, loomulikult unetutele tee sisse ja kes teab kuhu veel.
RETSEPT:
Vaja läheb 500 g piparmünti (nii varred, kui lehed), õisikud eemaldame, 2 kg suhkrut, 1 liiter vett ja üks suurem sidrun.
Eralda rootsudelt lehed. Vajadusel loputa kogu piparmündi ja kuivata veidike õhu käes.


 Liiter vett -  1kg suhkruga pliidil keema lasta, nii kui suhkur sulanud, lisa rootsud ja keeda u. 5 min tasasel tulel. Nüüd jäta vähemalt 6 tunniks seisma, siis kurna. 

 Lisa kurnatud siirupile veel 1 kg suhkrut, hästi pestud ja viilutatud seemneteta sidrun (koos koorega)

 
pane jälle tulele, nii kui suhkur sulanud, lisa kõik piparmündilehed ja keeda tasasel tulel veel 5 minutit. Jäta jälle vähemalt 6 tunniks seisma. Kui teed õhtul, jäta öö läbi seisma.


Aja möödudes kurna kõik läbi sõela, lase korraks keema ja villi kohe puhastesse purkidesse. Siirup meenutab mett ja on imelise lõhnaga...aga kena magus. Ja need magusad rootsud aitavad veel teeks teha, sest need on ka nii imeliselt magusad


 

6 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  3. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  4. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  5. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  6. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta