Translate

pühapäev, 16. august 2015

KODUSE SEFIIRI VALMISTAMINE

Midagi uut...tegin ise sefiiri. Õpetuse sain SIIT Enam poest sefiiri ei osta. Kirsi maitsega.
 Sefiiri tegemiseks läheb vaja:
  • 470g suhkrut
  • 10g agar-agarit
  • 125g külma vett
Need kolm koostisainet segame omavahel kokku ja jätame oma aega ootama. Valmistame ette ahjuplaadid(katame küpsetuspaberiga), paneme valmis pritskoti koos tüllega.
Nüüd paneme valmis järgmised ained:
  • 8g vaniljepulbrit
  • tsipa soola
  • 2 munavalget
  • 1/2 tl sidrunihapet
  • 35g kirsi(või muud želeed)
  • 100ml vett
Vesi ja želeepulber segada ja tõsta kõrvale paisuma. Nüüd keedame suhkru ja agari segust siirupi (kuuliproovini) u. 5 min keema hakkamise hetkest ja segage pidevalt kuna agar-agar kipub üle ääre tulema. Kui keema hakkab , võtke ka kuumus pliidil vähemaks. Kui siirup hakkab keema, lülitan sisse mikseri ja hakkan vahustama munavalgeid, millele lisasin tsipa soola, vaniljepulbri ja sidrunihappe. Kui munavaht vahustatud ilusaks tihedaks, niristan tasakesi juurde kuuliproovini (110 kraadi)keedetud siirupi. Vahustamist ei katkesta. Nüüd sulatan vee ja želee segu (mina panen korraks microlaineahju) ja niristan tasakesi ka selle munamassi hulka(masin vahustab kogu aeg). Vahustama peab nüüd veel umbes 5-7 min. Mass peab muutuma paksuks, kuid ei tohi ära jahtuda. Pritsima peab ruttu ja üsna soojalt, sest mass kipub ruttu tarduma.
 

 
Peale pritsimast, raputa peale tuhksuhkur ja jäta vähemalt 2 tunniks kuivama pannile. Proovi näpuga, kui sefiir on juba tugev ja käte külge ei jää, siis võid nad kahekaupa ühendada, jälgi ainult kõrvalseisjate näpud piisavalt kaugel oleksid...muidu juhtub , et polegi midagi ühendada...nii head on need:)
 

 Edu teile siis! Ja küsige, kui midagi jäi arusaamatuks. Vahepeal jõudsin ka õuna sefiiri proovida. Video selle kohta leiad SIIT . Kui plaanid õunasefiiri proovida teha, siis kasuta hästi haput õuna, nagu videos soovitati. Mina tegin õunast Granni Shmidt ja sefiir oli liiga magus ja iseloomutu maitsega, seepärast kastsin nad šokolaadi sisse ja siis olid nad nagu poest ostetud ja said kohe otsa.


1 kommentaar: