Leidsin selle tegemise õpetuse YouTubist . Video õpetus on SIIN. See konkreetne õpetus oli vene keeles. Tõlkisin ära ja tegin selle õpetuse järgi. Tegemine oli kerge, kuid võttis aega...enne, kui maitsta sai. Aga tulemus oli fantastiline.
Vaja läheb:
Kui taigen on piisavalt kerkinud, raputame lauale rohkelt jahu, sellele tõstame taigna ja ka sellele piisavalt jahu, et saaksime taigent vormima hakata
kõigepealt keerame ühe külje keskele, siis teise ja nüüd nurgaküljed üksteise peale. Käega muljume tasakesi taigna jälle laiemaks ja voldime veel ...kokku teeme seda kolm korda.
nüüd vormin ta pätsi kujuliseks ja panen ahjuplaadile 2 tunniks kerkima ( rätiku alla). Soovi korral võib terava noaga sälgukesed sisse lõigata ja veidi jahu peale puistata.
Jahtunult võib lõigata.
Tehke kindlasti ka ja see saab teie lemmikuks.
Vaja läheb:
- 2 klaasi jahu (kuhjaga)
- 1 klaas toasooja vett
- 1 tl ( kuhjaga) soola
- 1 tl kuivpärmi
kõigepealt keerame ühe külje keskele, siis teise ja nüüd nurgaküljed üksteise peale. Käega muljume tasakesi taigna jälle laiemaks ja voldime veel ...kokku teeme seda kolm korda.
nüüd vormin ta pätsi kujuliseks ja panen ahjuplaadile 2 tunniks kerkima ( rätiku alla). Soovi korral võib terava noaga sälgukesed sisse lõigata ja veidi jahu peale puistata.
Kahe tunni pärast läheb sai ahju 170* kraadi ja 50 minutit. Hea oleks ka veidi auru anda ahju. Pritsipudelist veidi vett pritsida ahju alla ossa. Kui see küpsetusaeg läbi, panna ahi 225*-le ja küpsetada veel 15 minutit. Nüüd ahjust välja ja restile, pühime pealt liigse jahu ja pealt katta ei ole vaja.
Jahtunult võib lõigata.
Tehke kindlasti ka ja see saab teie lemmikuks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar