Translate

neljapäev, 15. jaanuar 2015

KOHUPIIMAKORP

Et ühe kohupiimakorbi tegu selline ettevõtmine on ja tulemus täiesti keskpärane saab olema, ma mitte ei arvanud. Oleks võinud palju lihtsama retseptiga teha ja tulemus oleks sama olnud...Aga ära ta sai tehtud ja panen siia üles. Retsepti ja tegemise õpetuse sain SIIT.

Vaja läheb:
  • 270 g jahu
  • 1 tl kuivpärmi
  • 170 g vett
Teeme eelkergitusega taigna. Kile kausile peale ja läheb 3-4 tunniks seisma. Kui kõrgeks kerkinud, segame muud ained sisse:
  • 50 g vett
  • 8 g soola
  • 65 g suhkrut
  • 75 g kohupiima
  • 225 g jahu
  • 21 g võid (toasooja)
Segame kõik ained taigna sisse v.a. või. Või segame kõige viimaseks järkjärgult taignapalli sisse ja sõtkume seejärel vähemalt 5 min. Taigen tuleb ilus, sile ja vetruv. Tagasi kaussi, rätik peale ja veel 1-1,5 tundi kerkima. Segame seejärel veel korra läbi ja veel 0,5 t kaetult seisma. Nüüd vormima.. Taignapalli kaal u.70 g. ja välja peaks tulema 12 tk.


Täidis:
  • 325 g kohupiima
  • 3 spl hapukoort
  • 1 muna
  • 3 spl suhkrut
  • soola
  • 2 spl jahu, kui mass tundub veidi vedel (võib ka manna)
  • muna määrimiseks
Küpsetame 210 * juures 15-20 min.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar