Translate

pühapäev, 11. jaanuar 2015

NAPOLEONIKOOK

Eelmine kord , kui lehttaigent tegin, jätsin osa tainast teiseks päevaks. Täna siis otsustasin sellest napoleonikooki küpsetada. Rullisin 6 kihti tainast, panin plaadile (paberit ei ole vaja panna). Plaat oli eelnevalt külma veega loputatud(põhi tuleb peale küpsemist paremini ära), enne ahju panemist täksisin kahvliga ilusasti läbi. Ahi oli eelnevalt pandud 225* ja üks põhi küpses u. 7 min.




Küpsetasin kuni kõik 6 kihti valmis. Jätsin nad jahtuma ja hakkasin keedukreemi tegema. Retsept siis selline:
  • 4 muna
  • 1,5 klaasi suhkrut
  • 3 spl kuhjaga jahu
  • 0,5 l piima
  • 250 g võid vahustamiseks
  • veidi vaniljesuhkrut, lisada alles vahustamise lõpus
1/4 piima panen kõrvale, ülejäänud piim keema . Vahepeal vahustasin munad suhkruga, lisasin järkjärgult jahu, segasin hästi läbi, et ei jääks tükki ja viimaks lisasin kõrvale pandud piima. Nii, kui piim hakkas keema, valasin ettevaatlikult peene nirena ja pidevalt segades munasegu keevale piimale. Segasin energiliselt ja jälgisin , et piimamass põhja ei kõrbeks ja muutuks paksemaks. Kui kardad, et kõrvetad põhja, siis tee seda parem vesivannil. Kui mass on paksenenud, võta tulelt ära--- jahtuma. Nüüd panin paki võid vahustajasse ja masin tööle. Kui või ilusti kohev, hakkasin tasakesi lisama jahtunud munamassi ja lõpuks maitsestasin vaniljesuhkruga. Kreem valmis, hakkasin kokku panema. Esimesele kihile panin kreemi , teisele hapukat moosi ja ülejäänud kihtidele kreemi. Kõige pealmisele kihile kreem ja sellele pudistasin peale koogi ääred, mis jäid järgi, peale koogi ühtlaseks lõikamist. Kook valmis ja külma. Enne serveerimist puistasin peale veidi tuhksuhkrut kaunistuseks.



Selline ta tuligi. Tegelikult 1/3 oli pildistamise ajaks juba "kaduva teed" läinud. Panen siia veel ühe, seekord kreemiroosidega, mis läheb sünnipäevalapsele kingituseks.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar