Koolis tegime eile trühvli torti ja proovin täna seda ise teha.
Biskviit:
Immutus:
Šarlottsiirup:
Šarlottkreem:
Viimistlus:
Trühvlipuru:
Jahtunud biskviit lõigata kolmeks, immutada siirupiga ja määrida kihtide vahele kreem. Kreemiga määrida ka küljed ja pealt. Nüüd puistame külgedele ja peale trühvlipuru. Pritsime pealmisele kihile šokolaadi triibud ja kaunistame šokolaadikreemiga (pritsime tüllega) tordile kreemist kaunistuse ja lisame rohkelt šokolaadi figuurikesi ja puistame veidi tolmsuhkrut...ja ongi tort valmis, paneme veidikeseks külma.
Lõpetuseks võin öelda, et mul läks ikka päris palju aega selle tordi tegemiseks. Siin oleks veel võinud võikreemist roosid ka olla, nagu sellel tordil ette nähtud, kuid võhm sai enne otsa ja see , kellele ma selle tordi kingituseks tegin, liigset võikreemi ei armasta. Teen kindlasti veel seda torti, see on mu abikaasa lemmik ja siis planeerin tööd paremini ära, et nii palju aega selle peale ei läheks. Aga eks see tegemine on hetkel alguse asi, küll ma õpin:)
Biskviit:
- 115 g nisujahu (550)
- 114 g suhkrut
- 5 muna
- 27 g tärklist
Immutus:
- 105 g suhkrut
- 105 g vett
- 10 g brändit
Šarlottsiirup:
- 128 g piima
- 184 g suhkrut
- 1 muna
Šarlottkreem:
- 225 g võid
- 3 g vanilliini
- 6g brändit
- 24 g kakaod
Viimistlus:
Trühvlipuru:
- 90 g tuhksuhkrut
- 10g võid
- 30 g kakaod
- veidi siirupit, õli, brändit
Jahtunud biskviit lõigata kolmeks, immutada siirupiga ja määrida kihtide vahele kreem. Kreemiga määrida ka küljed ja pealt. Nüüd puistame külgedele ja peale trühvlipuru. Pritsime pealmisele kihile šokolaadi triibud ja kaunistame šokolaadikreemiga (pritsime tüllega) tordile kreemist kaunistuse ja lisame rohkelt šokolaadi figuurikesi ja puistame veidi tolmsuhkrut...ja ongi tort valmis, paneme veidikeseks külma.
Lõpetuseks võin öelda, et mul läks ikka päris palju aega selle tordi tegemiseks. Siin oleks veel võinud võikreemist roosid ka olla, nagu sellel tordil ette nähtud, kuid võhm sai enne otsa ja see , kellele ma selle tordi kingituseks tegin, liigset võikreemi ei armasta. Teen kindlasti veel seda torti, see on mu abikaasa lemmik ja siis planeerin tööd paremini ära, et nii palju aega selle peale ei läheks. Aga eks see tegemine on hetkel alguse asi, küll ma õpin:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar